Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
29.999 Ft
Menny.:db
SZÁLLÍTÁSI IDŐ: 1-9 MUNKANAP 
Elérhetőség: Elérhető
Szállítási díj: 1.990 Ft
Nem értékelt

RED TECHNIC 330 A inverteres hegesztőgép

29.999 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Műszaki adatok

 • Hegesztési módszer:  TIG-LIFT / MMA / MMA-PULSE
 • Tápellátás:  230 V / 50 Hz
 • Teljesítményfelvétel:  7,7 kVA [TIG]; 11 kVA [MMA]
 • MMA hegesztőáram-tartomány:  20 - 330 A
 • A TIG hegesztőáram-tartománya:  15 - 330 A
 • Hegesztőáram, 100%-os munkaciklus:  237 A
 • Hegesztőáram, terhelhetőség 60%:  330 A
 • Névleges munkaciklus:  60%
 • Elektróda huzalátmérő:  1,6 - 4 mm
 • Szigetelési osztály:  F
 • Védettség:  IP21S
 • Tápkábel hossza:  170 cm
 • A készülék nettó tömege:  2,2 kg

 

Az RTSIT0004 modell   egy inverteres hegesztőgép, amelynek kialakítása hatékony IGBT tranzisztorokon alapul. Átlátszó LCD kijelzővel van felszerelve, amely   a gombokkal beállított aktuális hegesztőáramot mutatja.

A hegesztőgép ventilátorral van felszerelve, amely hűti az elektronikus áramköröket és egyéb alkatrészeket, valamint hőérzékelővel védi a készüléket a túlmelegedés ellen.

Állítsa be a tartalmat

 • Hegesztő
 • Tömegkábel (210 cm)
 • Hegesztőkábel (207 cm) / dugó átmérője 9mm 16-25
 • Hegesztő maszk
 • Kalapács ecsettel
 • Felfüggesztő heveder
 • Eredeti csomagolás
 • Használati útmutató angol nyelven

Az RTSIT0004 készülék tulajdonságai

Beépített   manuálisan állítható funkció  a munka megkönnyítése érdekében:

A HOT START  (0-10)  , közismertebb nevén hot start, lehetővé teszi a hegesztőáram átmeneti növelését a hegesztő által beállított érték fölé. A HOT START akkor működik, amikor az ív meggyullad, és célja, hogy megakadályozza az elektróda hozzátapadását az anyaghoz. Nagy segítség az elektróda meggyújtásakor.

Az ANTI STICK  levágja/minimalizálja a hegesztési feszültséget és áramot az elektróda és a hegesztett anyag közötti rövidzárlat esetén. ANTI STICK lehetővé teszi a hegesztő számára, hogy könnyebben eltávolítsa az elektródát.

ARC FORCE (0-10)  stabilizálja az ívet, függetlenül annak hosszától. A funkcióértékek csökkentése lágy ívet és kisebb behatolási mélységet eredményez, míg a funkcióértékek növelése mélyebb behatolást és rövid ívhegesztés lehetőségét eredményezi. Az ARC FORCE funkció legmagasabb értékével az elektródát az olvadt fém medencébe lehet nyomni, és az anyagot átégetni. Ez a modell automatikus ARC FORCE szabályozással rendelkezik.

VRD (ON/OFF)  egy feszültségcsökkentő rendszer, amelynek feladata, hogy a hegesztés befejezése után néhány milliszekundumon belül kikapcsolja az áramellátást. Ez a funkció felelős a bevont elektródán lévő feszültség biztonságos szintre csökkentéséért is. A VRD funkció akkor kapcsolja be és ki a hegesztési teljesítményt, amikor az elektróda és a munkadarab között a működés közben mért elektromos ellenállás eléri a megfelelő szintet. Amikor a készülék nem működik, a VRD automatikusan csökkenti a szekunder áramkör feszültségét a hegesztőcsúcsok között 105 V-ról 14-24 V-ra (ez néhány milliszekundumot vesz igénybe).

ÁTMÉRŐ  - az ajánlott elektródaátmérő mutatója a hegesztőáram beállításakor.

Kompakt és minimalista kialakítás

A készülék 20-330A áramerősséggel hegeszt, és lehetővé teszi a hegesztést 1,6-4 mm átmérőjű elektródával.

Az IGBT tranzisztor kétféle tranzisztor előnyeit ötvözi: a térhatású tranzisztorok egyszerű vezérlése, valamint a bipoláris tranzisztorok nagy áttörési feszültsége és kapcsolási sebessége. Az 1,6 mm-es elektródával történő hegesztés mostantól C 16A osztályú késleltetett biztosíték használata esetén lehetséges. A maximum 330A áramerősséggel történő működéshez legalább 20A védelem szükséges.

 

A hegesztőgép mindössze 2,2 kg súlyú, így nagyon kézreálló és könnyen szállítható.

A hegesztőgép szabványos EURO réz csatlakozásokkal rendelkezik a hegesztőkábelekhez. Az EURO szabvány használatának köszönhetően egyszerűen választhat további cserehegesztőkábeleket.

A kis hegesztőházban lévő nagy ventilátor használatának köszönhetően   megnőtt a légáramlás, ami csökkentette a tranzisztorok hőmérsékletét.  A készülék hatékonysága eléri a 60%-ot.

Szállítás

A készlet tartalmaz egy pántot a készülék felakasztásához, ami jelentősen javítja a mobil hegesztést, pl.

Intuitív és rendkívül egyszerű kezelés

A hegesztőgép egy gombbal van felszerelve, amely gombként is szolgál. A kijelzőn minden paraméter jól meg van jelölve. A funkció kiválasztása rövid megnyomásokkal történik, amelyeket az adott paraméter beállítását kiemelő nyilak pontosan megjelölnek.

Az olyan paraméteregységek, mint a hegesztési áram, az érték százaléka vagy a frekvencia, szintén megjelennek a kijelzőn a hegesztési funkciók gyorsabb és intuitívabb vezérlése érdekében.

A hegesztési mód megváltoztatásához egyszerűen tartsa lenyomva a beállító gombot 10 másodpercig, majd a tekerőgomb segítségével állítsa át a kívánt hegesztési módot.

A hegesztőáram beállításával az elektróda átmérője automatikusan beáll, és az optimális elektródavastagságot javasolja a hegesztőáram értékéhez.

 

Hegesztési lehetőségek az RTSIT0004 készülékkel

Az MMA módszer bevonatos elektródát használ, amely egy tömörített bevonattal borított fémmagból áll. Az elektróda vége és a hegesztendő anyag között elektromos ív keletkezik. Az ív érintés hatására meggyullad az elektróda végének a hegesztett anyaghoz való hozzáérintésével. Az elektróda megolvad, és az olvadt elektróda cseppjei az íven keresztül a hegesztett fém olvadt medencéjébe kerülnek, és lehűlés után hegesztést képeznek. A hegesztő az elektródát olvadás közben a hegesztett tárgyhoz mozgatja, hogy állandó ívhosszt tartson fenn, és ezzel egyidejűleg az olvadó végét a hegesztési vonal mentén mozgatja. Az olvadó elektróda bevonat olyan gázokat bocsát ki, amelyek megvédik a folyékony fémet a légkör hatásától, majd megszilárdulva salakot képeznek a medence felületén, amely megvédi a megszilárdult hegesztési fémet a környezeti hatásoktól. Miután az elektródát elmozdítja a munkadarabtól, az elektromos ív leáll, és a hegesztési folyamat megszakad. Az egyik gyöngy lerakása után a salakot mechanikusan el kell távolítani.

Az alapvető különbség a többi hegesztési módszertől az, hogy az MMA módszernél az elektróda lerövidül. A TIG módszernél az elektróda hossza változatlan marad, a nyél és a hegesztett elem közötti távolság pedig állandó. Az MMA módszernél az elektróda és a hegesztőmedence közötti állandó távolság megtartása érdekében az elektródatartót folyamatosan a hegesztendő elem felé kell mozgatni, ami azt jelenti, hogy a hegesztő szaktudása kiemelt szerepet kap.

MMA PULSE hegesztés

Ez az inverteres hegesztőgépek modern jellemzője, amely szintén kiváló minőségű varrat készítésére szolgál, különösen rozsdamentes acél hegesztésekor. Ennek a módszernek köszönhetően az elszíneződés korlátozott, és az anyag nem melegszik túl a hegesztési ponton.

AWI hegesztés

A TIG hegesztés olyan módszer, amely lehetővé teszi a legjobb minőségű hegesztések előállítását. A hegesztőív egy magas hőmérsékletnek ellenálló, nem olvadó volfrámelektróda és a munkadarab között világít. A módszer nevét adó inert gáz oxigénmentes légkört hoz létre, és megakadályozza a kémiai reakciókat a folyékony hegesztőmedencében. Ez sima, egyenletes és pórusmentes illesztéseket eredményez. A kötőanyag adagolása kézzel vagy huzaladagolóból történik.

A TIG hegesztés minden hegeszthető fémhez lehetséges. A legnagyobb felhasználási terület a rozsdamentes acélok és a színesfémek, például alumínium, réz és sárgaréz. A TIG-t elsősorban a hegesztési varrat gyökérmenetének létrehozására használják, mivel a varratok tiszták és pórusmentesek, ezért jól ellenállnak a dinamikus terheléseknek.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére
chat