Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
17.499 Ft
Menny.:db
SZÁLLÍTÁSI IDŐ: 1-9 MUNKANAP 
Elérhetőség: ELFOGYOTT
Szállítási díj: 1.990 Ft
Nem értékelt

POWERMAT LCD INVERTERES HEGESZTŐ MMA 315A IGBT PM-IMG-315L

17.499 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

 
Műsz

Műszaki adatok:

aki adatok
 • Hegesztési módszer:  MMA
 • Tápellátás:  230 V / 50 Hz
 • Teljesítményfelvétel:  6,7 kVA
 • Hegesztőáram tartomány:  20-315 [A]
 • Hegesztőáram, 100%-os munkaciklus:  230 A
 • Hegesztőáram, terhelhetőség 60%:  315 A
 • Névleges munkaciklus:  60%
 • Elektróda huzalátmérő:  1,6 - 4 mm
 • Szigetelési osztály:  F
 • Védettség:  IP21S
 • Tápkábel hossza:  185 cm
 • A készülék súlya:  1,95 kg

A PM-MMAT-300L modell   egy inverteres hegesztőgép, amelynek kialakítása hatékony IGBT tranzisztorokon alapul. Átlátszó LCD kijelzővel van felszerelve, amely a gombokkal beállított aktuális hegesztőáramot mutatja.

A hegesztő ventilátorral van felszerelve, amely hűti az elektronikus áramköröket és egyéb alkatrészeket, valamint egy hőérzékelővel, amely megvédi a készüléket a túlmelegedéstől.

Állítsa be a tartalmat

 • POWERMAT hegesztőgép
 • Tömegkábel (195 cm)
 • Hegesztőkábel (188 cm)
 • Hegesztő maszk
 • Kalapács ecsettel
 • Eredeti csomagolás
 • Használati útmutató

 

A PM-IMG-315L készülék tulajdonságai

Beépített automatikus funkciók, amelyek megkönnyítik a munkát:

A HOT START,  lehetővé teszi a hegesztőáram átmeneti növelését a hegesztő által beállított érték fölé. A HOT START akkor működik, amikor az ív meggyullad, és célja, hogy megakadályozza az elektróda hozzátapadását az anyaghoz. Nagy segítség az elektróda meggyújtásakor.

Az ANTI STICK  levágja/minimalizálja a hegesztési feszültséget és áramot az elektróda és a hegesztett anyag közötti rövidzárlat esetén. ANTI STICK lehetővé teszi a hegesztő számára, hogy könnyebben eltávolítsa az elektródát.

Az ARC FORCE  stabilizálja az ívet, függetlenül annak hosszától. A funkcióértékek csökkentése lágy ívet és kisebb behatolási mélységet eredményez, míg a funkcióértékek növelése mélyebb behatolást és rövid ívhegesztés lehetőségét eredményezi. Az ARC FORCE funkció legmagasabb értékével lehetséges, hogy az elektródát az olvadt fém medencéjébe nyomjuk és az anyagot átégetjük. Ez a modell automatikus ARC FORCE szabályozással rendelkezik.

A VRD  egy feszültségcsökkentő rendszer, amelynek feladata, hogy a hegesztés befejezése után néhány milliszekundumon belül kikapcsolja az áramellátást. Ez a funkció felelős azért is, hogy a bevont elektródán a feszültséget biztonságos szintre csökkentse. A VRD funkció akkor kapcsolja be és ki a hegesztési teljesítményt, amikor az elektróda és a munkadarab között a működés közben mért elektromos ellenállás eléri a megfelelő szintet. Amikor a készülék nem működik, a VRD automatikusan csökkenti a hegesztőcsúcsok közötti szekunder áramkör feszültségét 105 V-ról 14-24 V-ra (ez néhány milliszekundumot vesz igénybe).

Kompakt és minimalista kialakítás

A készülék 20-315A áramerősséggel hegeszt, és lehetővé teszi a hegesztést 1,6-4 mm átmérőjű elektródával.

Az IGBT tranzisztor kétféle tranzisztor előnyeit ötvözi: a térhatású tranzisztorok egyszerű vezérlése, valamint a bipoláris tranzisztorok nagy áttörési feszültsége és kapcsolási sebessége. Az 1,6 mm-es elektródával történő hegesztés mostantól C 16A osztályú késleltetett biztosíték használata esetén lehetséges. A maximum 315A áramerősséggel történő működéshez legalább 20A védelem szükséges.

A hegesztőgép súlya mindössze 1,95 kg, így nagyon praktikus.

A kis hegesztőházban lévő nagy ventilátor használatának köszönhetően   megnőtt a légáramlás, ami csökkentette a tranzisztorok hőmérsékletét. A készülék hatékonysága eléri a 60%-ot.

A kábelköteg határozottan megkönnyíti a hegesztőgéppel való munkát, így még praktikusabb.

Hegesztési lehetőségek a PM-IMG-315L készülékkel

MMA hegesztés

A bevonatos elektródával végzett ívhegesztést MMA módszernek (Manual Arc Welding) is nevezik, és ez a legrégebbi és leguniverzálisabb ívhegesztési módszer.

Az MMA módszer bevonatos elektródát használ, amely egy tömörített bevonattal borított fémmagból áll. Az elektróda vége és a hegesztendő anyag között elektromos ív keletkezik. Az ív érintés hatására meggyullad az elektróda végének a hegesztett anyaghoz való hozzáérintésével. Az elektróda megolvad, és az olvadt elektróda cseppjei az íven keresztül a hegesztett fém olvadt medencéjébe kerülnek, és lehűlés után hegesztést képeznek. A hegesztő az elektródát olvadás közben a hegesztett tárgyhoz mozgatja, hogy állandó ívhosszt tartson fenn, és ezzel egyidejűleg az olvadó végét a hegesztési vonal mentén mozgatja. Az olvadó elektróda bevonat olyan gázokat bocsát ki, amelyek megvédik a folyékony fémet a légkör hatásától, majd megszilárdulva salakot képeznek a medence felületén, amely megvédi a megszilárdult hegesztési fémet a környezeti hatásoktól. Miután az elektródát elmozdítja a munkadarabtól, az elektromos ív leáll, és a hegesztési folyamat megszakad. Az egyik gyöngy lerakása után a salakot mechanikusan el kell távolítani.

Az alapvető különbség a többi hegesztési módszertől az, hogy az MMA módszernél az elektróda lerövidül. A TIG és MIG/MAG módszereknél az elektróda hossza változatlan marad, a fogantyú és a hegesztett elem közötti távolság pedig állandó. Az MMA módszernél az elektróda és a hegesztőmedence közötti állandó távolság megtartása érdekében az elektródatartót folyamatosan a hegesztendő elem felé kell mozgatni, ami azt jelenti, hogy a hegesztő szaktudása kiemelt szerepet kap.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére
chat